Workshop Culinaire Safari
Over onsVideoLocatieReviews

Workshop Culinaire Safari

(Keniaanse keuken)

Net als een Afrikaanse expeditie is de weg naar het eindproduct van een kookworkshop een ware ontdekkingstocht, kunnen er onbereisde exemplaren worden gespot en wordt daar vervolgens lustig op los geschoten… met camera’s. Maak jacht op een vier uur durende culinaire safari en bespeur de Keniaanse keuken met Chakula.

Tijdens deze culinaire safari leer je in vier uur tijd alle ‘ins-and-outs’ kennen van de Keniaanse keuken. Al dan niet in traditionele klederdracht (die keuze is aan jou). Je bereidt samen met de andere aanwezigen een uitgebreid feestmaal onder begeleiding van de dames van Chakula. Meerdere voorgerechten, hoofdgerechten en desserts die kenmerkend zijn voor de cultuur die de 44 inheemse tribes als geheel vormen. Na het bereiden, wordt het tijd om aan te vallen. Zo smul je uitgebreid van je eigen creaties, gepaard met wat traditionele (alcoholische) dranken, zoals Tusker bier, een tropische cocktail en Keniaanse koffie of thee. Als de laatste smakelijke hap en slok genomen zijn, is het tijd om het feestje af te ronden. Maar niet voordat je de recepten als presentje hebt ontvangen, zodat thuis ook de harten veroverd kunnen worden door de Keniaanse keuken. Het gehele menu dat bereid wordt, ziet er als volgt uit:

Voorgerecht:

  • Sambusas – gefrituurde driekhoekvormige pastijtjes. De pastijtjes zijn gevuld en worden geserveerd met verschillende sausjes.
  • Kachumbari – een frisse salsa salade gemaakt met blokjes tomaten, koriander en citroensap.

Hoofdgerecht:

  • Chapati – platgeslagen deeg dat in de pan wordt gebakken
  • Pilau – gekookte rijst waarbij specerijen worden gebruikt als komijn, cardamon, kaneel en kruidnagel.
  • Vleesstoof op Keniaanse wijze – stoof van rund, lam of kip. Bij de stoof worden verschillende basisgroenten gebruikt waaronder wortels, paprika, doperwten en aardappel. Daarbij wordt een lichte tomatensaus gemaakt met ui, peper en zout. En het Keniaanse geheim: een speciale Mchuzi mix
  • Kuku Choma – typisch gegrilde kip geserveerd met Chakula-spinazie en citroensaus
  • Mukimo – zoete aardappelen met mais en diverse soorten bonen.
  • Ugali – stijve havermoutpap, die met de handen wordt gegeten. De havermoutpap wordt vaak vergezeld met een curry of een stoof
  • Sukuma Wiki – boerenkool met olie, uien en tomaten

Desserts:

  • Mahamri – traditionele Swahili donuts
  • Keniaanse Chai-thee
  • Keniaanse koffie

Locatie: Amsterdam